top of page

Dokter Dirk Jan Menger

Neuscorrecties en aangezichtschirurgie

Dirk Jan Menger studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie verrichtte hij wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten aan de UCLA, de Universiteit van Californië, Los Angeles. Hij raakte geïnteresseerd in de Keel-, Neus en Oorheelkunde en doorliep de opleiding KNO-heelkunde en Hoofd- / Halschirurgie in het Academisch Medisch Centrum (AMC) van Amsterdam. Dokter Menger heeft zich binnen de KNO-heelkunde gespecialiseerd in esthetische neuschirurgie, ofwel “Rhinoplasty”. Daarnaast is dokter Menger gecertificeerd Facial Plastic Surgeon.

neuscorrecties_menger.jpg
2.png

Ervaring en kwaliteit

Met enkele honderden neuscorrecties per jaar verricht dokter Menger de meeste esthetische neusoperaties in Nederland. Nationaal en internationaal is hij gerenommeerd door de hoge kwaliteit neuschirurgie en de mooie esthetische resultaten. Mede hierdoor wordt hij frequent uitgenodigd om voordrachten over neusoperaties en speciale technieken te presenteren, of om “live surgery” te verrichten. Gemiddeld geeft dokter Menger 20 voordrachten per jaar, de afgelopen jaren heeft hij op uitnodiging gesproken in Europa, Noord- en Zuid Amerika, het Midden Oosten en Azië.  

Toonaangevend

Hij organiseert en is tevens “course director” van de gerenommeerde internationale cursus “International Course in Advanced Rhinoplasty Techniques”. Deze cursus wordt jaarlijks georganiseerd en is bedoeld voor plastisch chirurgen en KNO artsen die zich verder in de neuschirurgie willen verdiepen. Het is een van de meest toonaangevende cursussen op het gebied van esthetische neuschirurgie in Europa en heeft een wereldwijde reputatie. Elk jaar wordt de cursus bezocht door deelnemers uit alle werelddelen uit ca. 25 landen. Bezoek de website www.advancedrhinoplasty.nl.

Opleider

Dokter Menger leidt KNO-artsen op, maar ook afgestudeerde (inter-)nationale medisch specialisten (fellows). Deze fellows zijn afgestudeerde KNO-artsen, kaakchirurgen of plastisch chirurgen die een aantal maanden stage lopen om ervaring op te doen in functionele- en esthetische neuschirurgie. In privé klinieken worden de operaties nooit door fellows verricht maar uitsluitend door dokter Menger zelf.

Onderzoek

Dokter Menger heeft veel wetenschappelijk onderzoek over dit onderwerp verricht en gepubliceerd in internationale medische tijdschriften. Dr Menger promoveerde aan de Universiteit van Utrecht tot doctor. Het manuscript is getiteld: "The Nasal Valve: New Methods for Reconstruction, Suspension and Objective Measurements". Dr. Menger ontving van de 'British Rhinology Society' de eervolle eerste prijs voor het beste wetenschappelijke artikel over neuschirurgie.

 

European Academy of Facial Plastic Surgery

Dokter Menger is lid van de Board of Directors van de Europese vereniging voor plastische aangezichtschirurgie: "European Academy of Facial Plastic Surgery". Deze organisatie met circa 1200 leden (KNO artsen, plastisch chirurgen en kaakchirurgen) houdt zich bezig met alle facetten van esthetische chirurgie van het gelaat. Bezoek de website op www.eafps.com.

 

Top kliniek

De mooiste neusoperaties worden uitgevoerd in de beste privékliniek van Nederland: Bey by Bergman Clinics. Dokter Menger is verbonden aan de Bergman kliniek in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Hilversum. Maak een afspraak, kom langs en bespreek de mogelijkheden wat een neuscorrectie voor u zou kunnen betekenen. Bezoek de website op www.beyclinics.nl.


TV

Kijk ook naar de verschillende afleveringen van "Gewoon Mooier" op RTL4. Beoordeel zelf hoe mooi de neus van Brenda is geworden en hoe blij zij er mee is! Bekijk het prachtige resultaat bij Mario, die voor de ingreep een plompe en dikke neuspunt had.


Het is belangrijk dat je een reële voorstelling hebt van een neuscorrectie, bekijk daarom ook eens aflevering 1 van The Beauty and The Beast: “Schoonheid zit van binnen” - met Marilou & Erwin op Net5.
 

Maak een afspraak, kom langs en bespreek de mogelijkheden wat een neuscorrectie

voor u zou kunnen betekenen.

bottom of page